VPN Windows rendszeren, lépésről lépésre
VPN,  VPN Windows rendszerre

VPN Windows rendszeren, lépésről lépésre

Vpn Windows rendszerre, lépésről lépésre: A VPN (virtuális magánhálózat) technológia lehetővé teszi, hogy egy nyilvános internetkapcsolatot használó számítógép egy biztonságos “alagúton” keresztül csatlakozzon egy magánhálózathoz az adott gép és a hálózat között. Ez megvédi az adatokat attól, hogy a rossz szereplők meglássák vagy manipulálják őket.

A két leggyakoribb felhasználási eset a fogyasztói VPN-szolgáltatások, amelyek lehetővé teszik az egyének számára a privát szörfözést otthonról vagy nyilvános környezetben, valamint az üzleti célú megoldások, amelyek lehetővé teszik az alkalmazottak számára, hogy távolról, biztonságosan csatlakozzanak a vállalati hálózathoz. A VPN-kapcsolatokat többnyire egyedi szoftverek kezelik, mint például az általunk vizsgált számos fogyasztói VPN-szolgáltatás, vagy harmadik féltől származó általános szoftverek, mint például az OpenVPN-kliens vagy a Cisco AnyConnect.

Egy másik lehetőség, amelyet a legtöbb virtuális magánhálózat általában támogat, a Microsoft beépített VPN-kliensének használata. Ez akkor hasznos, ha egyes VPN-ek nem biztosítanak saját klienst, vagy ha olyan VPN-protokollt szeretnénk használni, amelyet a VPN kliense nem támogat, például az IKEv2-t.

NordPromo fekvő

 

Lépésről lépésre: Hogyan állítsunk be egy VPN-t a Windows 10 rendszerben

 1. lépés: Kattints a Cortana keresősávjára, vagy gombjára a tálcán és írd be a vpn szót.
 2. lépés: A Windows 10 beépített VPN-ügyfélbeállításai. A legfelső választási lehetőségnek a Virtuális magánhálózatok (VPN) módosítása kell lennie. Alternatívaként nyisd meg a Beállítások alkalmazást és válaszd a Hálózat és internet > VPN menüpontot.
 3. lépés: A Windows 10 beépített VPN-ügyfél konfigurációs ablaka. A Beállítások alkalmazás VPN-képernyőjének tetején kattintson a VPN-kapcsolat hozzáadása gombra.
 4. lépés: A megjelenő képernyőn add meg a VPN-kapcsolat adatait. A “VPN szolgáltató” alatt kattints a legördülő menüre és válaszd a Windows (beépített) lehetőséget. Ezzel a “VPN típusa” is Automatikusra, a “Bejelentkezési adatok típusa” pedig Felhasználónév és jelszóra változik.
 5. lépés: Ezután töltsd ki a “Kapcsolat neve” és a “Kiszolgáló neve, vagy címe” mezőt. Ezek a VPN-szolgáltatótól függően változnak – legyen az egy harmadik féltől származó szolgáltatás, vagy egy munkáltató. Ebben a példában az Nordvpn-t használjuk, egy kliens nélküli VPN-szolgáltatást, amely különböző kapcsolattípusokat támogat, például IKEv2, L2TP és PPTP.
 6. lépés: Görgess lefelé ezen a képernyőn és látni fogsz egy helyet, ahol meg kell adni a VPN felhasználónevét és jelszavát – amelyet ismét a VPN-szolgáltatás biztosít. Az adatok megadása után kattints a Mentés gombra és zárd be a Beállítások alkalmazást.
 7. lépés: Kattints a tálcán a Wi-Fi ikonra és válaszd ki az újonnan létrehozott VPN-kapcsolatot, amelynek a lista tetején kell lennie. Automatikusan el kell kezdenie a csatlakozást és ha minden jól megy, a csatlakozási folyamatnak viszonylag gyorsan meg kell történnie.

 

A fenti folyamat az egyszerűbb VPN-kapcsolattípusok, például a PPTP és az L2TP esetében működik, de ha az IKEv2-t szeretnéd használni, akkor a VPN-szolgáltatótól származó gyökértanúsítványt kell telepítened. Ne feledd, hogy nem minden szolgáltatás támogatja az IKEv2-t, így ennek a módszernek a használata nagyban függ a VPN-szolgáltatójától, vagy munkáltatójától.

 

Ettől függetlenül, így működik a Windows 10 alatt:

 • Először is töltsd le a VPN-szolgáltató IKEv2 tanúsítványát az asztalra, vagy más kényelmes helyre. Ezután kattints duplán a tanúsítványfájlra és egy biztonsági figyelmeztetés jelenik meg. Kattints a Megnyitás gombra.
 • A megnyíló ablakban kattints a Tanúsítvány telepítése… gombra.
 • Most megérkeztünk a Tanúsítvány importálás varázslóhoz. Jelöld be a Helyi gép rádiógombot, majd kattints a Tovább gombra.
 • A következő ablakban győződjünk meg róla, hogy bejelöljük a Minden tanúsítványt a következő tárolóba helyezünk feliratú rádiógombot, majd kattintsunk a Tallózás… gombra.
 • Megnyílik egy kisebb ablak a mappafával. Válaszd ki a Megbízható gyökértanúsító hatóságok lehetőséget, majd kattints az OK gombra. Most ismét a Tanúsítványimportálás varázsló ablakában vagyunk. Innen kattints a Tovább gombra.
 • A nehezén túl vagyunk. A következő képernyőn kattints a Befejezés gombra, majd a kisebb ablakban az OK gombra.
 • Most, hogy a tanúsítvány telepítve van, beállíthatjuk az IKEv2 VPN-t a fenti lépésről-lépésre haladó utasításokkal. Csak győződjünk meg róla, hogy a “VPN típus” alatt az IKEv2-t választjuk, majd használjuk a szolgáltató által megadott szerver nevét, címét, valamint felhasználónevét és jelszavát.
 • Miután csatlakozott a VPN-hez, ellenőrizd, hogy a VPN működik-e az IPleak.net oldalra látogatva. Látni kell egy IP-címet és DNS-kiszolgálókat, amelyek különböznek a nem VPN-es állapotától. Ha nem látod, számos lehetséges oka van, amire itt nem térhetünk ki. A legjobb, ha a vállalat IP-osztályával vagy a VPN támogató szolgálatával konzultálsz.
 • Az IKEv2-problémák egyik egyszerű és gyakori megoldása azonban az, hogy kattints a jobb gombbal a Wi-Fi vagy az Ethernet ikonjára a tálcán és válaszd a Hálózati és megosztási központ megnyitása parancsot a kontextusmenüből.
 • A Vezérlőpult megnyitásakor kattints a bal oldalon az Adapterbeállítások módosítása gombra, majd kattints a jobb gombbal a VPN-kapcsolat nevére és válaszd a Tulajdonságok > Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) > Tulajdonságok > Speciális… menüpontot. > IP-beállítások. Jelöld be az “Alapértelmezett átjáró használata a távoli hálózaton” lehetőséget, majd kattints az OK gombra. Zárd be az összes ablakot és próbáld meg újra az IP Leak-et.

 

Lépésről lépésre: VPN beállítása a Windows 7-ben

 1. lépés: Kattints a Start gombra. Írd be a keresősávba a vpn parancsot, majd válaszd a Virtuális magánhálózati (VPN) kapcsolat beállítása lehetőséget.
 2. lépés: Írd be annak a kiszolgálónak az IP-címét, vagy tartománynevét, amelyhez csatlakozni szeretnél. Ha munkahelyi hálózathoz csatlakozol, az informatikai rendszergazda megadhatja a legjobb címet.
 3. lépés: Ha csak a kapcsolatot szeretnéd beállítani, de nem szeretnél csatlakozni, jelöld be a Ne csatlakozz most lehetőséget; ellenkező esetben hagyd üresen és kattints a Tovább gombra.
 4. lépés: A következő képernyőn megadhatod felhasználónevét és jelszavát, vagy üresen hagyhatod. A tényleges csatlakozáskor ismét kérni fogja ezeket. Kattints a Csatlakozás gombra.
 5. lépés: A csatlakozáshoz kattints a Windows hálózati logójára a képernyő jobb alsó részén; majd válaszd a Csatlakozás menüpontot a “VPN-csatlakozás” alatt.
 6. lépés: A “VPN-kapcsolat csatlakoztatása” mezőben add meg a megfelelő tartományt és a bejelentkezési adataidat; majd kattints a Csatlakozás gombra.
 7. lépés: Ha nem tudsz csatlakozni, a probléma a kiszolgáló konfigurációjában keresendő. (Különböző típusú VPN-ek léteznek.) Ellenőrizd a hálózati rendszergazdánál, hogy milyen típus van használatban – például PPTP -, majd a “VPN-kapcsolat csatlakoztatása” képernyőn válaszd a Tulajdonságok lehetőséget.
 8. lépés: Navigálj a Biztonság fülre és válaszd ki a legördülő listából az adott “VPN típusát”. Előfordulhat, hogy a Beállítások lapon a Windows bejelentkezési tartomány felvétele opciót is le kell választani. Ezután kattints az OK és a Csatlakozás gombra.

Egy kis munkát igényel, de a VPN beállítása a Windows beépített kliensével viszonylag gyorsan elvégezhető és felhasználóként hasznos készség.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

NordPromo fekvő ExpressVPN affiliate