Minden amit a VPN-ről tudnod kell
A VPN Firefox felülvizsgálata és VPN Firefox bővítmények
A VPN Firefox felülvizsgálata,  VPN

A VPN Firefox felülvizsgálata és VPN Firefox bővítmények

A VPN Firefox felülvizsgálata előtt nézzük át a 10 legnépszerűbb VPN Firefox bővítményeket:


#1. Surfshark: VPN kiterjesztés Firefoxhoz

Oldd fel a tartalmak blokkolását, maradj anonim és privát a Firefox biztonságos VPN proxy kiterjesztésével. Bővebben >>

 

#2. NordVPN VPN kiterjesztés: VPN Firefoxhoz

Töltsd le a NordVPN-t – a világ első számú VPN-bővítményét a Firefoxhoz. Titkosíthatod forgalmad, álcázhatod tartózkodási helyed és bárhol hozzáférhetsz a tartalmakhoz, verhetetlen internetbiztonságért! Bővebben >>

 

#3. Browsec VPN – Ingyenes VPN a Firefoxhoz

Oldja fel a földrajzi korlátozás alá eső tartalmak blokkolását és védje IP-címet a Browsec kiegészítőjével. Ezzel a Firefox VPN-nel korlátlan ideig maradhatsz anonim! Használd az ingyenes távoli szervereket, hogy elrejtsd a tartózkodási helyed és hozzáférj bármilyen tartalomhoz. Bővebben >>

 

#4. Hoxx VPN Proxy

Hoxx VPN Proxy szolgáltatás a blokkolt weboldalak feloldásához, a tartózkodási hely elrejtéséhez és a kapcsolat titkosításához. Teljesen ingyenes. Bővebben >>

 

#5. Urban Ingyenes VPN proxy Unblocker – Legjobb VPN

Bármely weboldal blokkolásának feloldása. Maradj anonim és biztonságos a 100% ingyenes VPN a Firefoxhoz. Csak egy kattintás és máris útra kelhetsz! Bővebben >>

 

#6. Hola Free VPN Proxy Unblocker

Oldd fel az országában, vállalatnál vagy iskolában blokkolt weboldalakat a Hola segítségével. A Hola ingyenes és könnyen használható! Bővebben >>

 

#7. ZenMate Ingyenes VPN

ZenMate VPN – A legjobb ingyenes Firefox VPN bővítmény az IP elrejtéséhez. Titkosíthatod a kapcsolatod, hozzáférhetsz biztonságos proxy szervereihez és könnyen feloldhatod a weboldalak blokkolását. Bővebben >>

 

#8. SetupVPN Élethosszig tartó ingyenes VPN

Oldd fel az országban, iskolában vagy vállalatnál blokkolt webhelyek blokkolását. A SetupVPN egyetlen kattintással megváltoztatja az IP-címed és a tartózkodási helyed! Ingyenes és könnyen használható. Bővebben >>

 

#9. Touch VPN – Biztonságos VPN proxy korlátlan hozzáférés

Oldd fel a blokkolt webhelyek blokkolását és maradj biztonságban a Touch VPN segítségével. Egy kattintással csatlakozhatsz korlátlan böngészéshez a gyors VPN-kapcsolatunkon keresztül. Korlátlan sávszélesség és teljesen ingyenes! Bővebben >>

 

#10. PureVPN: VPN Proxy az internet privát blokkolásának feloldásához

A PureVPN proxy-bővítményéhez csatlakozva tökéletes biztonságot és adatvédelmet élvezhetsz. A Firefoxhoz készült VPN proxyval könnyedén feloldhatod bármely weboldal blokkolását. Töltsd le a 7 napos ingyenes VPN próbaverziót. Bővebben >> 

 


## A Mozilla VPN / VPN Firefox felülvizsgálata

Mielőtt neki kezdenénk… A Mozila VPN jelenleg nem elérhető Magyarországon, ezért egy másik VPN segítségével sikerült letöltenünk… ez a 22-es csapdája? Nem dehogy, viszont egy kis leleményesség sokmindent megoldhat 🙂

A népszerű webböngésző Mozilla előállt a Mozilla VPN-nel, amely havi 4,99 dollárért legfeljebb öt eszközt fed le. Folyamatosan keressük a legújabb és legjobb VPN-eket, így amikor a Mozilla bejelentette, hogy saját VPN-t készít, csak kíváncsiak voltunk.

A múltban az Opera mellett nem sok böngésző jelentkezett saját VPN-ekkel, így izgalmas volt látni, hogy a Mozilla élen jár ebben a törekvésben. Nos, amint a VPN 2020 júliusában letölthetővé vált, azonnal rajta voltunk és teszteltük a szolgáltatásukat a sebesség, a biztonság és az általános megbízhatóság szempontjából, mert ha az online adatainkról van szó, nem kockáztatunk.


 

Ami tetszett és az is, ami nem

A kedvenc és a legkevésbé kedvenc gondolataink a Mozilla VPN-ről.

 

Előnyei:

 • Ár: A Mozilla VPN csak havi 4,99 dollárba kerül.
 • Kill switch: Az iOS-alkalmazásunk a kill switch bekapcsolásával érkezett, ami a Windows-eszközökön is így lett volna. Androidon azonban kézzel kellett bekapcsolnunk a kill switchet.
 • WireGuard titkosítás: Ez a nyílt forráskódú titkosítási módszer egyszerre nagy sebességű és rendkívül biztonságos.

 

Hátrányai:

 • Csak hat országban érhető el: Ha például Malajzián, Szingapúron, az Egyesült Államokon, az Egyesült Királyságon, Kanadán vagy Új-Zélandon kívül élsz, akkor sajnos nem tudod kipróbálni a Mozilla VPN-t.
 • Osztott alagútépítés csak Androidon: Egyszerre csak az Android alkalmazáson tudtunk hozzáférni a nyilvános és a privát hálózatokhoz. Az iOS és Windows eszközökön minden adatforgalmunk a VPN-en keresztül ment.
 • Amerikai székhely: Jogilag a Mozilla arra kényszerülhet, hogy átadja az amerikai kormánynak az ügyfelek adatait, amelyek az adatvédelmi irányelvük szerint minden egyes alkalommal, amikor csatlakoztunk, a privát IP-címünket is tartalmazzák.

 

A VPN Firefox videó áttekintése

A Mozilla új a VPN-játékban, de a több mint 30 országban található több mint 280 szerverrel több mint 30 országban, több mint kíváncsiak vagyunk. Nézd meg a Mozilla VPN-t működés közben.

 

Összefoglalva

Főbb jellemzői – A kill switchektől az osztott alagútépítésig, itt vannak a Mozilla VPN általunk talált funkciói:

 • Adatvédelmi irányelvek:

  • Ahelyett, hogy csak a fiókinformációkat, például a nevünket és az e-mail címünket tartaná meg, a VPN naplózza, hogy mikor jelentkeztünk be, melyik szervert használtuk, milyen típusú eszközt használtunk, milyen operációs rendszert használtunk, milyen hardverkonfigurációt és végül, de nem utolsósorban a kiindulási IP-címünket. Persze, nem tartották meg a tényleges webes aktivitásunkat, ami a meglátogatott oldalakat illeti, de számunkra ez sokkal több információ volt, mint amennyire szükségünk volt.
 • Adatvédelmi joghatóság:

  • Ahogy korábban már említettük, mivel a Mozilla székhelye Kaliforniában van, a vállalatnak eleget kell tennie az ügyfelek adataira vonatkozó kormányzati kéréseknek.
 • Szolgálók:

  • A Mozilla VPN kihasználja a Mullvad több mint 280 szerverét több mint 30 országban.
 • Kill switch:

  • Egyetlen VPN sem tökéletes, de legalább a Mozilla VPN-nek volt egy tartalék terve arra az esetre, ha meghibásodna. Alapvetően az összes webböngészőt leállította vele, ami alapértelmezett volt iOS-en és Windowson, de az Androidon manuálisan kellett beállítani. Úgy gondoljuk, hogy a kill switchek a VPN-ek alapvető jellemzői, így örülünk, hogy a Mozilla VPN úgy tűnik, egyetért ezzel.
 • Osztott alagútépítés:

  • Annak érdekében, hogy csökkentsük a sávszélességet és az internetsebességünket még gyorsabbá tegyük, előnyben részesítjük a split tunnelinggel rendelkező VPN-eket, ami azt jelenti, hogy a forgalom egy részét a VPN-en keresztül, egy részét pedig közvetlenül a nyilvános hálózatra irányíthatjuk. A Mozilla VPN azonban csak az Android-alkalmazásokban rendelkezett osztott alagútkezeléssel, ami felbosszantott minket, mert ki akartuk próbálni iOS és Windows rendszerrel is.
 • Torrentelés:

  • Mivel a Mozilla ugyanazokat a szervereket használja, mint a Mullvad, amely lehetővé teszi a torrentezést, a legújabb Marvel-filmeket is torrentezhetjük Mozilla VPN-nel.
 • Netflix:

  • Kíváncsiak voltunk, hogy a Netflix blokkolja-e már a Mozilla VPN szervereit, ami sajnálatos módon úgy tűnik elkerülhetetlen. Eleinte a Netflix működött, amikor a denveri szerverhez csatlakoztunk, de amikor átváltottunk a Nagy Almára, a Netflix nem működött és akkor sem működött, amikor visszaváltottunk Denverbe. Ez nem volt szuper meglepő, mivel a Netflix és a VPN-ek olyanok, mint olaj és víz, de ez nem jelenti azt, hogy a Mozilla bármelyik szerverén nem fog működni; csak esetről-esetre kell ellenőrizni.
 • Titkosítás:

  • A Mozilla a WireGuardot használja titkosítási módszerként és ez jó dolog. Ez a nyílt forráskódú szoftver gyors sebességet biztosított számunkra, miközben elrejtette webes forgalmunkat és IP-címünket az internetszolgáltatónk elől. Összességében elégedettek voltunk a Mozilla által a webes tevékenységünk anonimizálására használt módszerekkel.
 • Multi-hop:

  • Nos, a multi-hop természetesen nem egy szükséges funkció a VPN-eknél; mi inkább plusz bónuszként jellemeznénk. Alapvetően azt jelenti, hogy a webes adatainkat nem egyszer, hanem többször titkosítják. Bár a Mozilla VPN nem rendelkezik multi-hop funkcióval, ez semmiképpen sem jelent problémát.
 • Dinamikus IP-címek:

  • Minél többször és többször viseled ugyanazt az álruhát újra és újra, annál feltűnőbb leszel és ugyanez igaz az IP-címekre is. Szerencsére a Mozilla minden egyes alkalommal új IP-címet, vagyis álcát adott nekünk, amikor a szerverükhöz csatlakoztunk, amit a statikus IP-címekkel szemben előnyben részesítünk.

 

VPN Firefox teszteredmények

Ennyit a Mozilla VPN funkcióiról, de szerettünk volna néhány konkrét számot arról, hogy mennyire gyors és biztonságos a VPN. A iPhone 8 Plus és egy Android Moto G6 Play készülékkel végzett tesztelésünk eredményei igen érdekesek voltak.

 

Sebesség

Összességében a Mozilla VPN jobban lelassította az Androidot, mint az iPhone-t. Az iOS készülékkel végzett sebességtesztek során azonban technikai nehézségekbe ütköztünk. Nem lehetett látni a feltöltési sebességet, miközben a VPN be volt kapcsolva, így adataink nagy csalódásunkra nem teljesek.

Ennek ellenére az iPhone-nál körülbelül két százalékos csökkenést tapasztaltunk a letöltési sebességben, az Androidnál pedig 81 százalékos különbséget. Természetesen sok tényező befolyásolja a sebességet, a szervertől való távolságunktól kezdve az általunk használt eszközökig, ezért arra kérünk, hogy ezeket a teszteredményeket fenntartásokkal kezeld.

 

Biztonság

De nem akarjuk feláldozni a digitális biztonságunkat sem. Ezért a Mozilla VPN-t DNS- és WebRTC-szivárgási teszteknek is alávetettük, biztosítva, hogy az ne láthassa az IP-címünket. Nos, örömmel jelenthetjük, hogy a Mozilla minden tesztet kiválóan teljesített, így bár még mindig nem vagyunk elragadtatva, hogy megtartják az IP-címünket, de legalább az internetszolgáltatónk elől elrejtették.

 

Ár

Más, általunk tesztelt VPN-ekkel ellentétben, amelyek többféle és zavaros előfizetési opciót kínálnak, a Mozilla VPN rövidre fogta a dolgot: a szolgáltatásuk havi ára 4,99 dollár, más csomagok nem állnak rendelkezésre. Mivel adatbiztonsági statisztikáink szerint az amerikaiak 24 százaléka használ VPN-t és a számuk egyre nő, örülünk, hogy a Mozilla megfizethető áron tartja a szolgáltatást.

Ráadásul egy előfizetés öt egyidejű kapcsolatot fedez, ami nem a legmagasabb, amit valaha láttunk, de a legtöbb ember számára elegendő lefedettséget jelent.

 

A vpn appja

Mi a Mozilla VPN iOS-alkalmazását részesítettük előnyben az Android-alkalmazással szemben és más ügyfelek is egyetértettek velünk, legalábbis a Google Play áruház értékelései alapján. Míg az iOS-alkalmazás könnyen kezelhető volt, egyértelmű kapcsolóval a VPN be- és kikapcsolásához és egy legördülő menüvel a szerverhelyszínekhez, addig az Android-alkalmazás sok kívánnivalót hagyott maga után.

Azt tapasztaltuk, hogy a VPN néhányszor megszakította a kapcsolatot, ami problémát jelentett volna, ha nem tudtuk volna bekapcsolni a kill switchet. Sajnos az alkalmazás Google Play-értékelései is tükrözik a tapasztalatainkat: az öt csillagból mindössze 2,3 csillagot kapott összességében. Természetesen az alkalmazások nincsenek kőbe vésve, így a Mozilla szoftverfrissítésekor javulásra számítunk.

 

VPN Firefox jellemzők:

 • Ár: $4.99 havonta
 • IP-címek: Dinamikus
 • Netflix: Elérhető néhány szerveren
 • Torrentelés: Igen
 • Kill switch: Igen
 • Split tunneling: Igen
 • Multi-hop: Nem
 • Titkosítás: Wireguard

 

Ügyfélszolgálat

Mivel egy ekkora cégről van szó, feltételeztük, hogy többféle módon is kapcsolatba tudunk lépni a Mozilla ügyfélszolgálatával. De legnagyobb megdöbbenésünkre ez nem igazán így van. Valójában nem volt lehetőségünk élő chatelésre, vagy egy valódi ember felhívására. Inkább a Mozilla online súgóközpontjára, közösségi fórumára, valamint a Facebook- és Twitter-fiókjukra kellett hagyatkoznunk.

Ennek ellenére a Mozilla VPN-t meglehetősen könnyű beállítani és használni, így nem gondoljuk, hogy a támogatás hiánya túl sokat számítana Önnek, ahogyan nekünk sem.

 

A VPN Firefox összefoglalva

A Mozilla VPN a legcsodálatosabb VPN, amit valaha teszteltünk? Nem. Számos hátránya van, kezdve a korlátozott számú országtól kezdve a naplózási politikájáig, ami egy kicsit rémálom az adatvédelmi gondokkal küszködők számára. Ha azonban csak alkalmi céllal használunk VPN-t és nem érdekel annyira az adatvédelem, akkor ez egy megbízható és megfizethető választás.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

NordPromo fekvő